Kan ik mijn levenslooptegoed laten uitbetalen bij werkloosheid?

Walter wil zijn opgespaarde levenslooptegoed laten uitbetalen nu hij werkloos is. Lees hier het advies of dat mogelijk is.

VRAAG

Ik heb een aantal jaren meegedaan met de levensloopregeling, maar zit nu zonder werk. Kan ik mijn levensloop laten uitbetalen met inhouding van loonbelasting en premie? En kan dit ook in de nieuwe vitaliteitsregeling?

Walter

ANTWOORD

Beste Walter,

Met de levensloopregeling spaar je geld om tijdelijk verlof op te nemen terwijl je nog in loondienst bent. Over wat je spaart - maximaal twaalf procent van je bruto-inkomen per jaar - betaal je in eerste instantie geen inkomstenbelasting. Als je met verlof gaat, betaal je jezelf uit het gespaarde levenslooptegoed. Die uitkeringen worden wel belast.

Aan deze regeling kunnen alleen werknemers deelnemen. Als je ondernemer, zzp'er of werkloze bent, mag je niet sparen via de levensloopregeling. Ook mag je je opgebouwde tegoed niet gebruiken om uitkeringen aan jezelf te doen. Wel kun je het opgespaarde bedrag binnen zes maanden na je ontslag in één keer laten uitbetalen (afkopen). Tenminste, als die mogelijkheid in je cao is opgenomen - wat meestal het geval is. Over dat bedrag betaal je dan belasting en premies.

Zo'n uitkering ineens kan financieel ongunstig uitpakken als je een flink tegoed hebt opgebouwd waardoor je in dat jaar zoveel meer verdient dan in voorgaande jaren dat je in een hogere belastingschijf valt. Bovendien heb je bij afkopen geen recht op de levensloopkorting op de inkomstenbelasting - die dit jaar overigens maar een bescheiden 201 euro bedraagt.
In hoeverre deze regeling verandert als de vitaliteitsregeling, die de levensloopregeling vervangt, wordt ingevoerd, weten we volgende week. Op Prinsjesdag, dinsdag 20 september, geeft het kabinet daar meer duidelijkheid over. Wel heeft het kabinet al laten weten dat de vitaliteitsregeling
onder meer bedoeld is om "de overgang naar een andere baan zo soepel mogelijk te laten verlopen". Dat wijst erop dat deze regeling breder inzetbaar is dan de wel erg beperkte levensloopregeling, bijvoorbeeld ook tijdens werkloosheid. En het zou mooi zijn als binnenkort ook zzp'ers kunnen sparen voor tijdelijk verlof, zoals ouderschapsverlof of een sabbatical. Dat het fiscaalvriendelijke verlofsparen alleen voor mensen in loondienst is weggelegd, is niet meer van deze tijd.

Eerder maakte het kabinet al bekend dat er voor bestaande deelnemers aan de levensloop een overgangsregeling komt. Ook daarover horen we volgende week meer.