Els Ackerman geeft raad: over belangrijke keuzes, conflicten op het werk en kwesties rond carrièreplanning. Ze werkt in haar Praktijk voor Loopbaanadvies en Coaching in Rotterdam. Els Ackerman is aangesloten bij de NOLOC en is mentor bij het register van gecertificeerde loopbaanadviseurs CMI. In 2013 verscheen haar boek Loopbaanplanning bij uitgeverij Spectrum. Zij beantwoordt wekelijks een geanonimiseerde vraag op de site.

Stel een vraag aan Els

Moet ik mijn verbeterpunten ontwikkelen of de veilige weg kiezen?

Wat als de weg -carrière, loopbaan, studie - die je voor jezelf bedacht had niet bij je past? Ga je dan een andere weg?  

Vraag:
 
Beste Els,
 
Na mijn afstuderen twee jaar geleden wist ik zeker dat ik nog niet toe was aan een vaste baan. Te jong, te weinig levenservaring. De afgelopen tijd heb ik gebruikt om rond te kijken en werkervaring op mijn vakgebied op te doen. Dit was nuttig en leerzaam. Ik heb ontdekt dat ik praktischer ben ingesteld dan ik dacht en niet tot mijn recht kom in een competitieve omgeving. Een prettige werksituatie is minstens zo belangrijk als het werk zelf. Een baan in het onderwijs of een aio-plaats lijken me daardoor meer voor de hand te liggen dan een functie bij een commercieel bedrijf.

Ik denk erover om een eerstegraads lesbevoegdheid te halen, dit lijkt me leuk en ook een uitdaging. Assertiviteit is echter niet mijn sterkste kant. Ik heb er moeite mee mezelf te 'verkopen' en stel me vaak bescheiden op. Is het wel verstandig mijn 'verbeterpunten' verder te ontwikkelen of kies ik een veiliger weg door iets te gaan doen waar ik goed in ben en wat me beter afgaat?

 
Toine
 
Antwoord:
 
Beste Toine,
 
Je bent op onderzoek uitgegaan na je afstuderen, en je hebt dingen over jezelf ontdekt die je niet wist. De meeste mensen ontdekken dit soort zaken tijdens een afstudeerstage of tijdens hun eerste baan. Ze merken dat ze beter tot hun recht komen in een klein bedrijf dan in een groot, of dat ze geen geduld hebben om onderzoeker te worden, terwijl ze altijd dachten dat dit hun toekomst zou zijn. Anderen komen er achter dat ze allergisch zijn voor sommige manieren van leidinggeven of dat hun hoge werktempo collega's kan irriteren.
 
Sommigen merken dat nonchalance die in hun studietijd acceptabel was, niet door de beugel kan in het bedrijfsleven.
Je keuze voor onderwijs of aio-plaats wijst erop dat je het prettig vindt kennis over te dragen en met mensen bezig te zijn. Binnen je vakgebied, neem ik aan. Of zie je onderwijs als een veilige plaats vergeleken bij het bedrijfsleven? Dan moet ik je helaas uit de droom helpen: ook in het onderwijs en op de universiteit moet je resultaten behalen. Docenten en universitaire medewerkers zijn niet alleen collega's, maar ook vaak elkaars concurrenten. Scholieren en studenten zijn de meest kritische beoordelaars waar je ooit voor kunt komen te staan. Niet de meest veilige weg dus, als je die al zoekt.
 
Maak je keuze op grond van wat je in de afgelopen twee jaar over jezelf ontdekt hebt, in combinatie met je vakgebied. Kijk niet alleen naar de inhoud van een functie, maar ook naar de mensen met wie je te maken krijgt en hoe ze met elkaar omgaan. De bedrijfscultuur is voor jou belangrijk, en je hebt inmiddels sensoren ontwikkeld om aan te voelen of zo'n bedrijfscultuur bij je past. Dat heeft niets met assertiviteit te maken, of met bescheidenheid. Als je solliciteert op een baan die inhoudelijk bij je past in een omgeving waar je je plezierig voelt, dan durf je best je vakmanschap en je enthousiasme te laten zien. Ik wil wedden dat dat genoeg is.
 
Els
 
Heb je zelf een baan gezocht om je verbeterpunten te ontwikkelen, of ben je gaan doen wat je toch al goed kunt?