Zo schrijf je een open sollicitatiebrief

Bedrijven investeren in nieuw personeel, maar plaatsen weinig vacatures. Coach Niels Bolt geeft tips voor een goede open sollicitatie.

De economie trekt aan en bedrijven investeren weer in nieuw personeel. Toch houdt het aantal vacatures nog niet over: in eerste instantie proberen organisaties vooral via interne verschuivingen en hun netwerk de vrije plekken op te vullen.

Daarom is het lonend om zelf contact op te nemen met bedrijven als je een nieuwe baan zoekt, ook al staat er op dit moment geen vacature uit. Het tijdperk van de open sollicitatiebrief is aangebroken.

Open sollicitatie: bij welk bedrijf?

Eerst ga je op zoek naar geschikte bedrijven. In het wilde weg brieven versturen, heeft weinig zin. Vraag je bijvoorbeeld af in welke sectoren uitbreiding op stapel staat, of richt je op organisaties waar ook veel andere vacatures uitstaan. Gebruik ook je netwerk als informatiebron.

Cold Calling of Cold Posting?

Als je een of meerdere bedrijven hebt gevonden, kun je twee dingen doen:

Eerst bellen, dan schrijven:
Je sollicitatie is veel effectiever als je deze kunt richten aan een persoon die je al gesproken hebt over je mogelijkheden binnen de organisatie en als je de ontvanger op je brief hebt voorbereid.

Dit telefoontje is de eerste indruk die het bedrijf van je krijgt, dus bereid je goed voor. Stel bijvoorbeeld een lijst met vragen op. Als je alleen een algemeen nummer hebt, vraag dan direct naar p&o of de afdeling waar je wilt werken. En begin pas over je interesse in eventuele vacatures als je de daarvoor verantwoordelijke persoon aan de lijn hebt.

Zeg tegen de receptioniste bijvoorbeeld dat je belt ‘in verband met een sollicitatie'. Zo voorkom je dat je meteen te horen krijgt dat er geen vacatures openstaan.

Direct schrijven:
Niet iedereen vindt het prettig om bedrijven ‘koud' op te bellen. Het telefoonnummer van p&o en de verschillende afdelingen zetten de meeste bedrijven niet op de site, dus je komt binnen bij een callcenter of office manager. Veel mensen durven echt niet te bellen, spreken slecht aan de telefoon of weten niet door te dringen tot de juiste afdeling.

Een sollicitatie adresseren aan de afdeling personeelszaken lukt wel altijd. En een goede brief kan ook heel effectief zijn, zelfs als je niet kunt refereren aan een telefoontje. Zie de voorbeelden hieronder.

Op zoek naar een specifieke functie?

Weet je al precies welke functie je wilt vervullen en heb je een of meerdere bedrijven gevonden waarvan jij denkt dat jouw baan binnenkort nodig is, dan kun je gaan schrijven. Een voorbeeld:

'Betreft: Open Sollicitatie Logistiek Manager'

In de inleiding schrijf je dat je graag in aanmerking wilt komen voor deze functie, mocht die binnenkort beschikbaar komen. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren. Eén daarvan is dat je je aanbod koppelt aan de reden om dit bedrijf aan te schrijven:

'De Duitse economie trekt sneller aan dan verwacht en onze transportsector profiteert mee. Het is dan ook goed mogelijk dat u nu aan uitbreiding denkt. Hier zou ik graag aan meewerken. Vandaar dat ik u schrijf om in aanmerking te komen voor een functie als logistiek manager.'

De brief stel je verder op alsof er een vacature is. Vanuit je eigen ervaring met de functie weet je welke competenties van belang zijn en wat jij daarnaast nog te bieden hebt.

Ga je voor een breder spectrum aan banen?

Misschien heeft jouw loopbaan je geschikt gemaakt voor meerdere functies in een organisatie.

'Betreft: Open Sollicitatie ICT-Specialist'

Ook hier kun je goed beginnen met je motivatie om bij dit bedrijf te solliciteren. Een andere mogelijkheid is dat je je meer op jezelf en de functie richt, zoals:

'Als een organisatie leert en groeit, hoort de ICT-infrastructuur mee te bewegen. Dit verdient voldoende aandacht, zodat een log apparaat, lapwerk en veel ergernis voorkomen worden. Een specialist die oog heeft voor het geheel én de details, die gebruiker én systeem begrijpt en met elkaar laat samenwerken, kan hier uitkomst bieden. Deze vaardigheden heb ik mijzelf in vorige banen eigen gemaakt en zou ik nu graag voor uw organisatie inzetten.'

Hierna beschrijf je die kwaliteiten en ervaring die jou zo goed maken in je vak, of die jou onderscheiden van de rest. Wees bondig: meer dan twintig regels tussen inleiding en afsluiter is voor menig personeelsmanager al te veel.

Uiteraard beschrijf ook je motivatie voor het bedrijf en het werk. Pas wel op dat je niet te ver vooruit loopt op de zaken, je weet immers niet zeker of je begeerde positie ook echt bestaat!

Open sollicitatiebrief proactief afsluiten

Zorg dat je enthousiast afsluit en laat merken dat je altijd beschikbaar bent om aanvullende informatie te geven:

'Natuurlijk licht ik mijn kwaliteiten en ervaring graag nader toe in een gesprek. Uw reactie op deze sollicitatie zie ik dan ook met grote belangstelling tegemoet.'

Bij een open sollicitatie zonder telefoontje vooraf kun je hier nog aan toevoegen dat je over enkele weken contact opneemt om te informeren naar de mogelijkheden binnen de organisatie. Veel sollicitanten vinden dit wat aan de brutale kant, maar het is volstrekt normaal om achter een sollicitatie aan te bellen als je na twee weken nog niets gehoord hebt. Bovendien is het nu gemakkelijker om door te dringen tot personeelszaken, want je kunt refereren aan je brief!