Voorbeeld sollicitatiebrief verkoopmedewerker

Lees deze praktische tips en kijk naar een concreet voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een functie als verkoopmedewerker.

In dit voorbeeld voor een sollicitatiebrief voor een functie als verkoopmedewerker houden we rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Toon dat je gemotiveerd bent en niet bang bent om het initiatief te nemen.
  • Overtuig de lezer dat de zwakke punten op je cv geen hindernis zullen vormen. In dit geval gaat dat om het combineren van een baan met een opleiding.
  • Laat merken dat je over ervaring beschikt, ook al gaat het om een startersfunctie.
  • Kondig aan dat jij op een later moment actie onderneemt. Hiermee laat je een proactieve houding zien.
     

Voorbeeld voor sollicitatiebrief verkoopmedewerker

Geachte <naam>,

In uw vacature op Intermediair.nl schrijft u dat uw bedrijf op zoek is naar een gedreven verkoopmedewerker met aantoonbare praktijkervaring. Hierbij geef ik u drie voorbeelden waaruit blijkt dat ik aan dat profiel voldoe:

  • Tot nu toe heb ik drie onderscheidingen mogen ontvangen voor uitstekende prestaties op de salesafdeling.
  • Ik ben een eigen bedrijf begonnen en heb daarvoor door middel van verschillende marketingtechnieken een stabiele klantenbasis opgebouwd.
  • Ik heb mijn studie succesvol gecombineerd met een fulltime functie als verkoopmedewerker.

Hoewel ik mijn opleiding pas in december zal afronden, zou ik graag zo snel mogelijk weer aan de slag gaan, op full- of parttime basis. Omdat ik dit al vier jaar lang met succes doe, ben ik zeker in staat om de verantwoordelijkheden als verkoper te combineren met de laatste fase van mijn opleiding.

Verder heb ik bewezen dat ik business-to-consumer-transacties kan sluiten, en kan ik zodoende van waarde zijn voor <bedrijfsnaam>. Ik heb mijn curriculum vitae bij deze brief gevoegd. Ik zal in de loop van volgende week contact met u opnemen om na te gaan of ik u heb kunnen overtuigen. Hopelijk kan ik mijn vaardigheden in een gesprek verder toelichten.

Met vriendelijke groet,

 

<Naam>

<telefoonnummer>

Bijgevoegd: cv