Voorbeeld motivatiebrief

Op zoek naar voorbeelden van motivatiebrieven? Bekijk dan onze voorbeelden van motivatiebrieven op Intermediair.nl.

Een motivatiebrief moet foutloos geschreven zijn en moet een duidelijke afspiegeling geven van wat je te bieden hebt. Aangezien het lastig is om een goede motivatiebrief op te zetten, willen wij je helpen door middel van dit motivatiebrief voorbeeld. Het schrijven van een goede motivatiebrief begint al bij de voorbereiding. Een motivatiebrief ondersteunt het cv dat je opstuurt.

Het verschil tussen een motivatiebrief en een sollicitatiebrief is dat motivatiebrieven de ontvanger vooral informeren over wat jou motiveert, terwijl een solicitatiebrief voornamelijk je cv van context voorziet. De motivatie brief is iets informeler en legt meer de nadruk op je interesses. Hieronder vind je een voorbeeld van een mogelijke motivatiebrief.

Voorbeeld motivatiebrief:

Geachte (NAAM),

Op Intermediair.nl las ik dat u op zoek bent naar nieuwe stagiairs op het gebied van Finance. Werken bij <bedrijfsnaam> is een kans die iedere student zou moeten grijpen, en daarom meld ik me graag aan.

De afgelopen vijf jaar heb ik tijdens mijn studie bedrijfskunde een passie ontwikkeld voor alles dat met markten en economie te maken heeft. Het analyseren van risico’s en bedenken van nieuwe constructies zijn dingen waar ik niet alleen in uitblink, maar ook erg veel plezier aan beleef. Het heeft me geleerd gestructureerd te denken en de lange termijn in het oog te houden. Verder ben ik me aan het verdiepen in verantwoord ondernemen. Het is mijn ambitie om ooit leiding te geven binnen een grote organisatie.

Een stage bij <bedrijfsnaam> zou daarvoor een ideale eerste stap zijn. De bedrijfscultuur past perfect bij mij. De kennis die ik kan opdoen bij een bedrijf dat internationaal opereert, is onmisbaar voor een toekomstige carrière en het verbreden van kennis en inzicht. Het is daarbij fantastisch om samen te mogen werken met ervaren professionals die passie hebben in hun vak.

Ik ben gedisciplineerd, gedreven en ga altijd recht op de gestelde doelen af. Naast mijn opleiding ben ik actief geweest binnen tal van verenigingen en commissies. Als organisator pak ik de dingen enthousiast op en laat ze niet meer los totdat alles helemaal naar wens verloopt.

Bij dezen hoop ik dat ik u heb overtuigd van mijn gedrevenheid om een stage bij uw bedrijf niet alleen af te ronden met goede resultaten, maar ook om een waardevolle contributie te leveren aan uw team. Graag verwijs ik naar mijn cv, en ik zie ernaar uit om mijn motivatie en capaciteiten tijdens een gesprek verder toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

<Naam>

<telefoonnummer>

Bijlage: curriculum vitae