Motivatie formuleren in je sollicitatiebrief

Waarom solliciteer je juist op deze functie, bij dit bedrijf? Coach Niels Bolt helpt je een goede motivatie te schrijven.

De reden om juist bij dit specifieke bedrijf te solliciteren, op deze vacature, vormt een belangrijke aanvulling op de feitelijke informatie in je cv. Probeer die dus goed en zorgvuldig te verwoorden in je brief.

De volgende elementen kunnen deel uitmaken van je motivatie:

Waarom wil je bij dit bedrijf werken?

Elke organisatie formuleert een missie en strategische doelen. Informatie hierover kun je meestal vinden op de website van het bedrijf. Als je al iemand kent die er werkt, kun je wellicht eens een bezoek brengen.

Als de missie en doelen van het bedrijf je aanspreken, kun je dit noemen in je brief. Maar licht dat wel even toe: ‘Uw verlangen om zorg aan huis te bieden zolang dit mogelijk is, spreekt mij bijzonder aan omdat ik ook denk dat zelfstandig wonen ouderen jonger houdt.' Verbind het dus met jezelf, een eigenschap of ervaring, of met je eigen denkbeelden.

Andere kenmerken van het bedrijf waar je op in kunt gaan in je brief zijn bedrijfscultuur, toekomstvisie en de internationale of juist regionale gerichtheid van deze werkgever. Speur ook hiervoor het net af, of zoek contact met een medewerker. Leer het bedrijf een beetje kennen en zorg ervoor dat je informatie klopt!

Waarom ambieer je deze functie?

Motivatie voor de functie is een essentieel onderdeel van elke sollicitatiebrief. En ‘Ik doe dit werk al twintig jaar', is dan niet voldoende. Ga dieper in op wat je trekt in de taken en verantwoordelijkheden: ‘Doordat ik de afgelopen twintig jaar met alle aspecten van KAM-management in aanraking ben gekomen, ben ik bekend met zowel implementatie als handhaving.'

Of: ‘Na zelf de verschillende onderdelen van het werk op uitvoerend niveau te hebben gedaan, zou ik nu graag het gehele proces aansturen en vormgeven.'

Gebruik hiervoor de functieomschrijving en vacaturetekst (let op: soms staat op de site van het bedrijf een uitgebreidere vacature dan jij hebt gevonden bij jobsites of in de krant).

Waarom pas je in het team?

Bij het selecteren van kandidaten voor een functie kijkt een HR-manager niet alleen naar opleiding en ervaring. Hij zoekt ook een aanvulling op het bestaande team, iemand die de groep kan laten groeien en die past binnen de bedrijfscultuur. Met behulp van de informatie die je hebt verzameld, zul je je inmiddels een aardig beeld kunnen vormen van het type medewerker dat het bedrijf zoekt. Uiteraard is het sollicitatiegesprek hiervoor het ideale selectiemiddel, maar in je sollicitatiebrief kun je al veel van jezelf laten zien.

Schrijven is schrappen

Een veelvoorkomende fout die sollicitanten maken, is dat ze te veel hun cv herhalen en te weinig motiveren in hun brief. Maar andersom komt ook voor: brieven die uitsluitend bestaan uit motivatie. Eén alinea van zes à acht regels is echter genoeg. Kies een aantal pakkende punten en vraag jezelf af aan welke daarvan de werkgever het meeste heeft.

Welke argumenten geven je enthousiasme voor de functie het best weer? Bovenstaande drie onderdelen hoeven dus niet allemaal terug te komen in je brief. Het belangrijkste doel is om duidelijk te maken dat jij deze baan wilt.

De juiste persoon op de juiste plek krijgen, daar gaat het bij personeelszaken om. Schets daarom  een eerlijk beeld van jezelf te in je brief, alleen zo kan een goede match ontstaan tussen jou en het bedrijf. Dat komt alle partijen tenslotte ten goede!